BRA återstartar ytterligare två linjer i höst

I slutet av augusti och början av september återupptar BRA sina flyglinjer från Växjö och Ronneby till Stockholm Bromma. Man kommer även att utöka tidtabellerna på de befintliga linjerna och sätta ytterligare sex flygplan i trafik till hösten.

Trenden just nu är att privatresandet börjar komma tillbaka desto mer närmaren sommaren kommer och bedömningen är att efterfrågan ökar i ännu större utsträckning efter sommaren när även affärsresandet kommer tillbaka uppger BRA. I slutet av augusti ökar därför flygbolaget antalet avgångar rejält och lanserar två nygamla linjer. Den ena, som går mellan Växjö och Stockholm Bromma, startar 30 augusti och den andra, som går mellan Ronneby och Stockholm Bromma, startar 6 september.

”Det känns fantastiskt roligt att kunna återvända till två kära flygplatser och regioner runt Ronneby och Växjö och välkomna våra kunder ombord igen”, säger BRA:s kommersiella chef Ulrika Matsgård.

De nygamla linjerna till Växjö och Ronneby kommer till en början att trafikeras med en avgång varje vardag i vardera riktning. BRA avser dock att utöka tidtabellerna på linjerna senare. Under hösten kommer BRA även att utöka tidtabellerna på bolagets befintliga linjer från Bromma flygplats och ska därför sätta ytterligare sex ATR 72-600-flygplan i trafik.

BRA återstartade sin flygtrafik den 12 maj efter tretton månader utan reguljärtrafik. Fem linjer fick flygtrafik mellan Stockholm Bromma och Malmö, Göteborg, Visby, Ängelholm och Umeå. Responsen blev över all förväntan och många flighter var fullbokade redan första dagen. Även bokningsläget framåt i maj och inför sommaren ser lovande ut.

”Vi är överväldigade över den fina responsen vi fått från våra kunder. Att välja rätt timing för att komma tillbaka till marknaden i ett så osäkert läge har varit en utmaning och vi gläds åt att allt tyder på att den var rätt vald”, säger Ulrika Matsgård.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.