Saudia till Köpenhamn

En nyligen lanserad fraktlinje med passagerarflygplan väntas bli en linje som öppnar upp för passagerare i sommar när Saudia flyger mellan Köpenhamn och Riyadh i Saudiarabien.

Sedan den 22 maj flyger Saudia två gånger i veckan mellan Köpenhamn och ett av tre nav som flygbolaget har, nämligen Riyadh rapporterar CHECK-IN.DK. Saudia flyger just nu med en Boeing 777-300ER i passagerarkonfiguration på sträckan men det är enbart frakt som man transporterar.

Under sommaren är det däremot tänkt att flyglinjen Köpenhamn-Riyadh även ska öppna upp för passagerare. Huvudsyftet med flyglinjen från Saudias sida kommer dock fortsatt att vara frakt där passagerartrafiken tillkommer.

”Det är ett nytt sätt att arbeta med ruttutveckling för långlinjer, där det traditionellt har fokuserats på passagerarflöden och den efterfrågan, som en ekonomisk grund för rutter,” säger Köpenhamns flygplats, Kastrups Senior Director för Airline Sales & Route Development Morten Mortensen till CHECK-IN.DK.

Saudia är flaggflygbolaget i Saudiarabien och är efter Emirates, Qatar Airways och Etihad Airways ett av de dominerande flygbolagen i Mellanöstern. Förutom Riyadh har Saudia även nav i Jeddah och Dammam. Saudias flygplansflotta består av nästan 160 Airbus och Boeing-flygplan.

(Foto: John Taggart)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.