Transportstyrelsen avråder från flygningar över Belarus

Transportstyrelsen avråder nu svenska flygbolag från att flyga i belarusiskt luftrum efter att en Boeing 737-800 från Ryanair tvingades nödlanda på Minsk flygplats i landet under söndagen.

Transportstyrelsen har gått ut med information till svenska flygbolag om att överväga att undvika att flyga i belarusiskt luftrum. Detta efter söndagens händelse där en Boeing 737-800 från Ryanair tvingades nödlanda på Minsk flygplats och att en belarusisk journalist greps på flygplatsen efter nödlandningen.

Bakgrund till uppmaningen från Transportstyrelsen är ett besked från den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA som under måndagen uppmanat sina medlemmar att sprida information till respektive lands flygbolag om att överväga att inte flyga i belarusiskt luftrum.

Transportstyrelsen uppmanar svenska flygbolag att ta hänsyn till den osäkra situationen och att de därför bör överväga att undvika att flyga i Belarusiskt luftrum.

”Detta besked gäller tills situationen och frågan stabiliserats. Vi följer noga utvecklingen”, säger Simon Posluk, enhetschef på Transportstyrelsen.

(Foto: Vasyatka1)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.