PLAY trycker snart på startknappen

Det nya isländska flygbolaget PLAY kommer att genomföra sina första flygningar den 24 juni och kommer att lansera sin biljettförsäljning under maj med destinationer som London, Köpenhamn och Berlin från Reykjavik.

Sedan WOW Air gick i konkurs i mars år 2019 har Island inte haft något lågprisbolag. I stället har Icelandair dominerat flygningarna till och från Island men den 24 juni blir det ändring på det när PLAY ska börja flyga mellan Reykjavik Keflavik och London Stansted uppger Simple Flying.

Dessutom planerar det isländska lågprisbolaget att flyga från Island till Köpenhamn och även destinationer som Berlin, Paris, Amsterdam och Barcelona är aktuella. Enligt Simple Flying ska även semesterdestinationer som Alicante och Teneriffa vara destinationer som PLAY tittar på att flyga till.

PLAY kommer på sikt att precis som de flesta isländska flygbolagen genom historien använda Islands geografiska position för trafik mellan Europa och Nordamerika med Keflavik-flygplatsen utanför Reykjavik som nav. Trafiken till Nordamerika kommer dock att få vänta till nästa år för PLAYs del.

PLAY kommer att flyga med Airbus A321neo-flygplan och i år ska bolaget ta emot tre flygplan av typen. Flygbolagets VD, Birgir Jónsson, uppger för Simple Flying att man kommer hålla sig till sin kärnverksamhet med A321neo och inte göra som WOW Air gjorde att utöka sin verksamhet med större widebodyflygplan.

(Foto: PLAY)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.