Ryanair lanserar ny linje från Malmö

Ryanair tidigarelägger uppstarten av en ny bas i Zagreb och lägger även till en ny linje till Malmö från den kroatiska huvudstaden som ska börja flygas i september.

Den 23 juli öppnar Ryanair en ny bas i den kroatiska huvudstaden Zagreb. Det irländska lågprisbolaget tidigarelägger med det starten av basen där som var tänkt att starta först i september och samtidigt har Ryanair också lanserat ytterligare två flyglinjer från Zagreb. Den ena linjen går till Weeze i närheten av Düsseldorf i Tyskland och den andra till Malmö som från den 4 september ska flygas två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar. Totalt blir det 14 nya linjer från Zagreb med Ryanairs bas.

Dessutom har Ryanair tidigarelagt starten av linjen Göteborg-Zagreb som ska börja flygas redan den 23 juli istället för i september. Göteborg-Zagreb kommer att flygas på måndagar, fredagar och lördagar under juli och augusti, och från september flyttas avgångarna på lördagar till söndagar.

De flygningar som ska utföras med Ryanair-flygplan på Zagrebbasen kommer att vara Airbus A320-flygplan från dotterbolaget Lauda Europe som ansvarar för flygningarna från Zagreb. Den bas som Ryanair öppnar på Zagrebs flygplats har upprört Kroatiens flaggflygbolag Croatia Airlines som menar att det irländska lågprisbolaget fått orättvisa villkor på Croatia Airlines bekostnad från Zagreb flygplats.

(Foto: Marvin Mutz)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.