Finnair återvänder till Visby

Efter ett uppehåll under förra året på grund av pandemin återvänder Finnair till Visby Airport och öppnar upp flyglinjen mellan Visby och Helsingfors under sommarsäsongen. I slutet av juni är det premiär med tre avgångar i veckan tisdagar, torsdagar och söndagar.

Finnairs flyglinje Helsingfors-Visby återkommer under sommaren och är en flyglinjen som inte bara intressant för semesterfirande svenskar som vill resa utomlands utan också för inresande finländska besökare, och är av stor betydelse för den gotländska besöksnäringen. Linjen kommer att flygas med en ATR 72-500 med avgångar på tisdagar, torsdagar och söndagar mellan den 24 juni och 1 augusti.

”Vi är glada att Finnair återupptar sommartrafiken mellan Visby Airport och Helsingfors. Det finns ett stort intresse för Gotland i Finland och även många boende på Gotland med släktingar i Finland. En direktlinje skapar möjligheter till att träffa nära och kära på ett enkelt sätt och är en utmärkt möjlighet för gotlänningar att ta sig till Finland och vice versa”, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef på Swedavia Visby Airport.

Utbudet av flyglinjer från Gotland har ökat inför sommaren och vintern vilket indikerar en början till återhämtning efter det reducerade antal flyglinjer som varit under pandemin. Tillgängligheten kommer att vara viktig i återstarten efter pandemin och direkta flyglinjer är viktigt för tillväxten i regioner och besöksnäring i hela Sverige enligt Swedavia.

”Vi är försiktigt optimistiska då vaccinationsutrullning, pandemin och reserestriktioner är avgörande för återhämtningen både i Sverige och övriga världen och hoppas att situationen tillåter och världen och våra resenärer är redo att resa igen till sommaren”, säger Gunnar Jonasson.

Finnairs flyglinje öppnar även upp för gotlänningar att resa via Helsingfors till Europa, Asien och USA. I sommar kommer Finnair att återuppta flygningar till bland annat Chicago och Los Angeles medan man ökar antalet avgångar till New York.

(Foto:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.