SAS gör sig redo för Luleå-London igen

Under vintersäsongen 2021/2022 ska SAS flyga direkt mellan Luleå och London, en linje som från början skulle trafikerats redan under den gångna vintersäsongen.

I mars år 2020 tillkännagav SAS och Swedavia att SAS skulle öppna en direktlinje mellan Luleå och London under vintersäsongen 2020/2021. Kort därefter kom dock coronapandemin och grusade de planerna, men till den kommande vintern gör SAS ett nytt försök med direktflygningar mellan Luleå och London Heathrow.

Mellan den 17 december år 2021 och den 22 mars år 2020 kommer SAS att flyga två gånger i veckan, på måndagar och fredagar, mellan Luleå och London. Linjen kommer att trafikeras med moderna bränslesnåla Airbus A320-flygplan som reducerar klimatpåverkande utsläpp.

”Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en linje med en attraktiv tidtabell som förbinder Luleå och övriga Norrland med London. Intresset för norra Skandinavien växer ständigt eftersom resenärerna letar efter nya och mer naturnära upplevelser. Flera researrangörer och resebyråer har visat intresse för den nya linjen. London är också den största europeiska marknaden för många företag i norra Sverige och den nya linjen kommer att bidra till tillväxt för regionens näringsliv”, säger Theres Briger, försäljningschef på SAS.

(Foto: Andreas Harnemo)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.