SAS skolflyger på Karlstad Airport

SAS flyger endast Boeing 737 inom samt till och från Norge och det blir allt mer Airbus A320neo istället i flygplansflottan. Bolaget kommer dock att träna nya Boeing 737-piloter på Karlstad Airport med fler upprepade starter och landningar denna veckan.

Karlstad Airport har i nuläget ingen reguljär flygtrafik, men den 11 maj kommer flygplatsen att få besök av en Boeing 737 från SAS. SAS ska nämligen utföra ett antal skolflygningar med nya piloter på den värmländska flygplatsen. Man kommer att utföra ett antal upprepade starter och landningar, ”touch and go”, med de nya piloterna under tisdagen.

Upprepade starter och landningar med ett så pass stort flygplan som Boeing 737 brukar skapa en hel del uppmärksamhet hos värmlänningarna då det cirkulerar runt flygplatsen i flera timmar under aktuell dag uppger Karlstad Airport i ett pressmeddelande. SAS kommer även att utföra liknande flygningar vid fler tillfällen under våren.

Före coronapandemin hade Karlstad Airport ett antal flyglinjer till bland annat Stockholm Arlanda, Las Palmas och Frankfurt. I över ett år har flygplatsen dock stått helt utan reguljär flygtrafik och istället varit öppen för samhällsviktigt flyg som exempelvis ambulansflyg.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.