Air Leap satsar på Saab 2000 när konkurrensen hårdnar från Ängelholm Helsingborg

En planerad uppgradering i maj till ATR 72 blir till Saab 2000 från den 9 maj när Air Leap stuvar om på linjen Ängelholm Helsingborg-Stockholm som blir en av få inrikeslinjer med tre konkurrerande flygbolag framöver.

Från den 12 maj blir linjen Ängelholm Helsingborg-Stockholm en av få inrikeslinjer som trafikeras av tre flygbolag. Det är dels SAS som flyger till Arlanda, dels Air Leap och BRA till Bromma. Air Leap, som började att trafikera linjen i augusti år 2020, hade ursprungligen planerat för att i maj byta ut Saab 340, som trafikerar sträckan idag, med plats för 34 passagerare till ATR 72 med plats för 72 passagerare på sina flygningar till Bromma från Ängelholm.

Air Leap ändrar dock sin flygplansallokering på Ängelholm-BRomma genom att från den 9 maj ersätta Saab 340 med en Saab 2000 som har plats för 50 passagerare. Detta beror dels på att kunna erbjuda sina kunder en så snabb och komfortabel flygning som möjligt enligt Air Leaps VD Jon Melkersson, samtidigt som man ser till att ha rätt antal stolar på sina respektive destinationer och då passar Saab 2000 bra på Ängelholm-Bromma. Detta enligt Henrik Sköld-Johansson regionchef på Air Leap-bolaget Air Skåne.

Från den 9 maj kommer även samslingningen med Halmstad att upphöra på Air Leaps flygningar från Ängelholm som i dagsläget genomför vissa flygningar direkt till Bromma och andra via Halmstad. Den Saab 2000 som ska trafikera sträckan kommer Air Leap att wet-leasa från Sveaflyg/Lipican Aer och i nuläget flyger Sveaflyg med en Saab 2000 för Air Leap på vissa avgångar på sträckan Malmö-Stockholm Bromma.

(Foto: Sveaflyg)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.