Ryanair börjar flyga från ARlanda – både inrikes och utrikes

Ryanair lanserar ett 20-tal linjer från Stockholm Arlanda till hösten. Av dessa linjer är två inrikeslinjer när Ryanair ger sig in på Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö.

Det irländska lågprisbolaget Ryanair fortsätter att satsa på den svenska marknaden och lanserar inför vintersäsongen ett tjugotal nya direktlinjer varav ett antal till helt nya destinationer från Stockholm Arlanda Airport, samt två inrikeslinjer till Göteborg och Malmö. Samtidigt fortsätter Ryanair att expandera på Göteborg Landvetter Airport med ytterligare linjer till hösten.

Ryanair kommer att flyga till från Stockholm Arlanda till Aalborg, Alicante, Karsruhe Baden-Baden, Banja Luka, Bologna, Bryssel Charleroi, Gdansk, Kaunas, Krakow, Liverpool, London Stansted, Malaga, Nis, Riga, Tallinn, Thessaloniki, Warszawa och Wien med start under hösten.

De flyglinjer som får flest avgångar i veckan är de två inrikeslinjer som Ryanair lanserar. Man kommer att flyga 14 gånger i veckan mellan Stockholm Arlanda och Göteborg och tio gånger i veckan mellan Stockholm Arlanda och Malmö.

”Det är med stor glädje vi välkomnar Ryanair till Arlanda och Ryanairs fortsatta expansion på den svenska marknaden. Det stora antalet destinationer är ett viktigt tillskott och komplement till våra flygplatsers befintliga utbud. Samtidigt förbättras tillgängligheten både inom och utanför Sverige och det gäller inte minst för det viktiga familje- och vänresandet. Tillgängligheten kommer att vara viktig i återstarten efter pandemin och fler direkta flyglinjer är viktigt för tillväxten i regionen och besöksnäringen i hela Sverige. Vi har ett mångårigt gott samarbete med Ryanair som vi nu ser fram emot att utveckla framöver”, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Ryanair fortsätter även att expandera på Göteborg Landvetter. Utöver den planerade nya inrikeslinjen till Stockholm lanserar Ryanair en linje till Zagreb i Kroatien, Riga i Lettland och Billund i Danmark under hösten. Efter en tids frånvaro på grund av pandemin återvänder Ryanair även till Malmö Airport. I början av juni återupptar Ryanair linjen till polska Krakow, följt av Arlanda i höst.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.