Delta slutar blockera mittenstolar

Delta Air Lines har som ett av få flygbolag valt att inte sälja alla sina tillgängliga stolar ombord på sina flygplan för att förbättra den sociala distanseringen ombord. Nu är det dock slut med detta och det amerikanska flygbolaget har ute alla sina stolar till försäljning igen.

Antalet COVID-19-fall i USA har minskat rejält sedan landets topp av fall tidigare i år. Detta i kombination med att vaccinationsprogrammen går framåt och en återhämtning för flygbranschen gör att Delta Air Lines nu överger sin strategi att inte sälja mittenstolar på sina flygningar uppger Simple Flying. Istället säljer nu det amerikanska flygbolaget samtliga stolar igen. 

Delta har i ungefär ett år tillämpat att inte sälja alla tillgängliga stolar ombord på sina flygplan för att förbättra distansering mellan passagerare i flygplanskabinen. Detta för att på så sätt få fler passagerare att flyga med Delta när det finns en ökad distansering mellan människor ombord eftersom det bör innebära en mindre risk att smittas av COVID-19. Risken att smittas av COVID-19 på flygplan anses dock vara mycket låg även utan blockerade stolar på grund av användande av munskydd och flygplanens luftfilter.  

Delta har alltså varit ett av få flygbolag som använt sig av strategin att blockera mittensäten under pandemin och exempelvis har bolagets stora konkurrenter i USA, American Airlines och United Airlines inte blockerat stolar. När Delta sedan den 1 maj öppnat upp för att sälja alla sina stolar ombord är det ett viktigt verktyg för att förbättra flygbolagets ekonomi enligt VD Ed Bastian. 

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.