Air Gotland ska flyga Visby-Ängelholm Helsingborg

Air Gotland lanserar en till flyglinje från Gotland. I sommar kommer man tillsammans med Air Skåne att trafikera sträckan Visby-Ängelholm Helsingborg, en linje som tidigare trafikerats av BRA.

Från den 1 juli börjar Air Leap-bolagen Air Gotland och Air Skåne trafikera sträckan Visby-Ängelholm Helsingborg med två avgångar i veckan, på torsdagar och söndagar. Linjen är enligt bolagens bokningssystem öppen för bokningar fram till den 15 augusti i nuläget, men det är oklart om linjen enbart är en sommarlinje eller året runt linje.

”Genom att vi startar direktflyg till Ängelholm Helsingborg kommer gotlänningarna snabbt kunna resa till Skåne, Halland och även Köpenhamn redan i sommar,” säger Michael Enlund, Regionchef Air Gotland som fortsätter ”Vi tror även att i takt med att fler blir vaccinerade att vår direktlinje lockar fler från Skåne och Halland att svemestra på Gotland”.

Under sommaren kommer Air Gotland även att flyga sin året runt linje Visby-Stockholm Bromma och Visby-Göteborg. De båda linjerna kommer att flygas i konkurrens med BRA medan BRA även kommer att flyga mellan Visby och Malmö i sommar. Före coronapandemin flög BRA mellan Ängelholm Helsingborg och Visby sommartid, men linjen som startades av Gotlandsflyg/Kullaflyg flögs tidigare året runt.

(Foto: Karl Andersson/Air Leap)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.