easyJet optimistiska inför sommaren

Det brittiska lågprisflygbolagets easyJets svenske VD Johan Lundgren är försiktigt optimistisk inför sommaren och tror att årets sommar kommer att vara mer stabil än sommaren år 2020, trots höga kostnader för tester.

Det är framförallt två saker som gör att easyJets VD Johan Lundgren ser ljusare på sommaren i år än förra sommaren enligt Simple Flying. Det är dels stabiliteten som vaccinationsprogram ger och att det nu finns data och statistik tillgänglig som inte fanns sommaren år 2020.

Samtidigt kan dock kravet på COVID-19-tester hämma resandet på grund av dess kostnader menar Lundgren. easyJet som arbetar direkt med leverantörer av tester för COVID-19 har i nuläget ett pris på 60 brittiska pund för ett test som bokas via easyJet men det är fortsatt dyrt for större familjer med 60 brittiska pund per person. Det kan även jämföras med att medelbiljettpriset hos easyJet är 50 brittiska pund enligt Johan Lundgren.

Med en någorlunda optimism inför sommaren laddar easyJet upp med en större närvaro än tidigare på större flygplatser. Medan de flesta lågprisflygbolagen opererar från sekundära flygplatser som exempelvis Stockholm Skavsta tenderar easyJet att flyga till primärflygplatser, till exempel Stockholm Arlanda, i större utsträckning. I sommar ska easyJet till exempel basera 71 flygplan på London Gatwick och har även hintat att man är intresserade av att flyga till och från London Heathrow. Det är alltså de två största och ”primära” London-flygplatserna som man riktar in sig på.

(Foto: easyJet)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.