Finnair laddar för sommaren och planerar för fler flygningar till USA

I takt med att allt fler vaccin rullas ut planerar Finnair för att expandera sitt linjenät till sommaren med fokus på semesterdestinationer. Totalt siktar det finska flygbolaget på att flyga till över 60 destinationer i sommar.

Allt fler blir vaccinerade mot COVID-19 och med det förväntas resandet att kunna öppnas upp för många länder igen. Därför planerar Finnair för att utöka sitt flygprogram från navet i Helsingfors inför sommaren med fokus på semesterdestinationer och att addera fler flygningar allt eftersom länder öppnar upp igen.

I juni ska Finnair bland annat återuppta flygningar till Reykjavik, Nice och Lissabon. Man kommer även att öka antalet flygningar de grekiska öarna som Rhodos, Kreta och Santorini och även utöka flygprogrammet till Mallorca, Malaga och Alicante i Spanien. För Sveriges del blir det trafik till Stockholm Arlanda och Göteborg, två linjer som även trafikeras i dagsläget. Totalt räknar Finnar med att flyga till över 60 destinationer från Helsingfors i sommar.

”Vi följer noggrant hur resebestämmelser utvecklas på våra marknader och har flexibiliteten att öka flygningarna baserat på efterfrågan och utnyttja de möjligheter som skapas när restriktionerna upphävs”, säger Ole Orvér som är Finnairs kommersiella chef.

Finnair planerar även för att öka antalet flygningar till New York från Helsingfors men också att återuppta sina flyglinjer till Chicago och Los Angeles från mitten av juni. Återuppstarten av dessa flygningar är dock beroende av hur USAs resebestämmelser kommer att se ut.

(Foto: Alf van Beem)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.