SAS sätter in Airbus A330 på London-linje

Fram till den 1 juni kommer SAS att flyga med långdistansflygplanet Airbus A330-300 mellan Köpenhamn och London Heathrow varje tisdag istället för den vanliga Airbus A320neo.

Varje tisdag fram till den 1 juni kommer SAS flygningar SK 501 samt SK 502 mellan Köpenhamn och London Heathrow samt vice versa att flygas med bolagets långdistansflygplan Airbus A330-300. Långdistansflygplanet har plats för 266 passagerare i tre klasser per flygning vilket kan jämföras med Airbus A320neo som vanligtvis trafikerar Köpenhamn-London och har plats för 180 passagerare. Detta innebär en rejäl kapacitets- och komfortökning som sker en gång i veckan på flygningarna till London.

Den främsta orsaken till flygplansbytet är, enligt CHECK-IN.DK som rapporterar om nyheten, att SAS har många transferpassagerare på flygningarna till Heathrow-flygplatsen och dessa har så pass mycket bagage att det passar bättre med A330 istället för A320neo vilket SAS presschef i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji, berättar för den danska webbsidan.

De som vill resa med en Airbus A330 till London med SAS får dock förbereda sig för en tidig morgon. Avgångstid till London Heathrow på tisdagar för SK 501 är nämligen klockan 06.00 med en ankomst till Heathrow-flygplatsen klockan 07.10, lokal tid, vilket öppnar upp för många transfermöjligheter. Returflygningen till Skandinavien, SK 502, lämnar Storbritannien klockan 08.10 och landar åter på Kastrup klockan 11.00.

(Foto: Bene Riobo)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.