Ny VD utsedd hos SAS

Styrelsen i SAS utser idag Anko Van der Werff till VD och koncernchef.  Han kommer att tillträda sin tjänst senast den 15 juli 2021. Styrelsen utser samtidigt Karl Sandlund, kommersiell direktör i SAS, till tillförordnad VD och koncernchef. Rickard Gustafson kommer att lämna över sina uppgifter till den tillförordnade vd:n under maj.

Anko Van der Werff är en 45-årig holländare med en lång karriär från den globala flygindustrin. Han leder för tillfället Avianca Holding-koncernen i Colombia som är ett av Sydamerikas största flygbolag.

”I den omfattande och omsorgsfulla rekryteringsprocessen har det varit glädjande att kunna konstatera hur många begåvade kandidater från den globala flygindustrin som attraherats av SAS starka varumärke – något som ytterligare förstärkts av SAS ambitiösa hållbarhetsarbete. Jag är därför stolt att vi idag kan berätta att vi utser Anko Van der Werff som ny VD för SAS AB,” säger styrelsens ordförande, Carsten Dilling.

”Jag känner mig hedrad att ha utsetts till SAS nya VD. SAS är Skandinaviens ledande flygbolag och har ett starkt varumärke och en lång och stolt historia i flygindustrin, vilket har betytt mycket för att koppla ihop regionen, såväl inrikes som med resten av världen. Det ska bli roligt att få återvända till Skandinavien. Jag har många fina minnen härifrån, dels rent professionellt men också med tanke på min familj, eftersom våra två äldsta barn är födda här. Det ska bli spännande att fortsätta den föredömliga hållbarhetsresa som SAS har startat och som jag tror är helt avgörande för omställningen av flygindustrin. Nu ser jag fram emot att få lära känna teamet och alla delar av företaget, och att få sätta igång. Utan tvekan har Covid-19 slagit hårt mot hela flygindustrin, men SAS har ett starkt fundament att bygga på. Jag är övertygade om att vi genom att samarbeta över hela företaget kommer skapa ett ännu starkare SAS”, säger Anko Van der Werff.

(Foto: Brorsson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.