Air Leap ser hemester-möjligheter för Ålandstrafiken

Air Leap fortsätter att trafikera Mariehamn-Åbo även under sommaren i år eftersom man ser att hemestrandet blir allt starkare och det ger flyglinjen till och från Åland fem avgångar i veckan.

Air Leap flyger från Mariehamn på Åland till Stockholm Arlanda och till Åbo. Flyglinjen till Stockholm upphandlas av Ålands landskapsregering och Air Leap har avtal om att trafikera den linjen till slutet av februari år 2024. Mariehamn-Åbo flygs dock på kommersiella villkor enligt Ålands landskapsregering och Air Leap väljer att även trafikera linjen under den kommande sommaren med fem avgångar i veckan i vardera riktningen.

”Hemestertrenden i Norden växer sig starkare, genom att utöka trafiken till sommaren mellan Mariehamn och Åbo erbjuds ett prisvärt, enkelt, tryggt och mer tidseffektivt sätt kunna ta sig till sommarens semesterupplevelser”, säger Jens Harrysson kommersiell direktör på Air Leap.

Air Leap flyger alltså linjen Mariehamn-Åbo sedan tidigare men riktar sig nu även mot sommarresenärerna som vill uppleva sommaren på Åland eller på finska fastlandet genom att flyga till/från Åbo. Flygtiden på sträckan är 30 minuter och linjen trafikeras i anslutning med Air Leap flygningar mellan Stockholm och Mariehamn.

(Foto: Karl Andersson/Air Leap)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.