SAS ska flyga till Sälen i vinter

SAS återlanserar två flyglinjer från Danmark till Scandinavian Mountains Airport med trafik till Köpenhamn och Aalborg från den 26 december.

Sedan Scandinavian Mountains Airport utanför Sälen öppnade år 2019 har SAS trafikerat flygplatsen vintertid och till en början var det flygningar till Köpenhamn, Aalborg och London Heathrow. Inför den kommande vintern har SAS beslutat sig för att återuppta flygningarna till Köpenhamn och Aalborg från Sälen.

”Det är otroligt glädjande att återigen kunna välkomna en så etablerad aktör som SAS till vår flygplats. Restiden till våra skidområden blir till exempel 8 timmar kortare för en familj från Köpenhamnsområdet som vill besöka oss. Korta flyg- och transfertider i kombination med en förstklassig alpin familjeprodukt ger oss en stor fördel på marknaden inom alpin vintersemester,” säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport. 

Den 26 december öppnar linjen från Köpenhamn som kommer att trafikeras torsdagar och söndagar och samma dag startar linjen Aalborg som får trafik på söndagar. Flygningarna kommer att utföras med SAS Airbus A320neo.

”Vi förväntar oss stor efterfrågan hos danskarna på de här destinationerna när skidsäsongen väl startar igen. Danskarna har inte kunnat åka på skidsemester på två år nu på grund av pandemin och det finns ett uppdämt behov för just skidåkning i de närliggande fjällen”, säger Mette Krath, försäljningschef SAS Danmark.

(Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.