Växjö får flyglinje till Pristina

Växjö får ännu en ny flyglinje när flygbolaget GP Aviation börjar flyga till Pristina den 12 juni. Linjen kommer att flygas året runt med två avgångar i veckan.

Den 12 juni öppnar flygbolaget GP Aviation en flyglinje mellan Pristina i Kosovo och Växjö Småland Airport. Linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar, året runt enligt den småländska flygplatsen.

”Med GP Aviation välkomnar vi ytterligare ett nytt flygbolag till Växjö Småland Airport. Vår region har många medborgare med rötter från Pristina med omnejd och den nya linjen kommer att göra det lättare att besöka nära och kära igen så snart gränserna börjar öppnas upp. En resa till denna livliga stad med sina många sevärdheter är även något för den som önskar upptäcka nya resmål i Europa”, säger Ulf Axelsson VD på Växjö Småland Airport.

Avgångstider från Växjö blir klockan 07.30 både på torsdagar och söndagar med ankomst till Pristina tre timmar senare. Från Pristina blir det en väldigt tidig morgonavgång, klockan 03.45 med landning på Växjö Småland Airport klockan 06.45.

GP Aviation är ett schweiziskt flygbolag som specialiserat sig på bland annat ferry- och ACMI-flygningar. Deras flygplansflotta består enligt Planespotters i nuläget av en Boeing 737-400 som har plats för 168 passagerare och är registrerad i Bulgarien. Linjen till Växjö öppnas bland annat i samarbete med resebyrån Prishtina Ticket.

(Foto: Katie Chan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.