Tre kandidater till VD-posten på SAS

Enligt norska Dagens Næringsliv kommer SAS nya VD att hämtas utanför den egna organisationen och den norska tidningen kommer med uppgifter att det är en spanjor, en nederländare och en tysk som är kandidaterna för att ersätta Rickard Gustafson som lämnar flygbolaget senast den 1 juli.

Tidigare har den före detta British Airways-VD:n Alex Cruz nämnts som en kandidat för att ersätta SAS VD Rickard Gustafson. Nu kommer norska Dagens Næringsliv med ytterligare uppgifter om att förutom Alex Cruz även nederländaren Anko van der Werff och tysken Alexis von Hoensbroch är kandidaterna som SAS styrelse har till VD-posten. Samtliga tre kandidater har stor erfarenhet av att leda flygbolag och

Anko van der Werff är idag VD för det colombianska flygbolaget Avianca som är huvudflygbolaget i en koncern bestående av åtta flygbolag i Sydamerika och är med det en av de stora flygbolagsgrupperna i världsdelen. Även Alexis von Hoensbroch har en gedigen erfarenhet från flygbranschen och har under stora delar av sin karriär arbetat inom Lufthansa-koncernen och är idag VD för Austrian Airlines.

Vem som blir SAS nya VD och ska fylla Rickard Gustafsons skor återstår att se, men enligt Dagens Næringsliv kan ett beslut tas redan under denna veckan. Om någon av de tre kandidaterna väljs blir det första gången som SAS VD inte kommer från Skandinavien.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.