BRA börjar flyga till Skellefteå

BRA lanserar två nya flyglinjer till Skellefteå Airport inför sommaren. Den ena går från Stockholm Bromma och den andra från Göteborg. Flyglinjerna ska bidra till ökad sommarturism i Skellefteå och Swedish Lapland med besökare både från Mälardalen och Västra Götaland samtidigt som tillgängligheten till och från Skellefteå förbättras.

BRA bedömer att efterfrågan på resor kommer att öka successivt i takt med att vaccinet minskar smittspridningen och att fler än vanligt kommer att välja semester i Sverige i sommar. Skellefteå är därför en helt ny destination i BRAs flygprogram och kommer i tillägg till de övriga 12 flyglinjer BRA har återlanserat under april.

Mellan den 15 juli och 15 augusti kommer BRA att flyga från Skellefteå till både Göteborg och Stockholm Bromma. Det blir två avgångar i veckan på båda linjerna som ska flygas med en ATR 72-600 som är världens klimateffektivaste regionalflygplan. Kunderna erbjuds att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är dessutom fullt klimatkompenserade.

”Skellefteå växer och kommer både i sommar och framöver ha stort behov av flygtrafik till och från vår region. Vi ser BRA’s etablering av direkttrafik till både Göteborg och Stockholm som ett viktigt steg för vårt näringsliv och våra invånare samtidigt som man skapar stora möjligheter för inrikes turism”, säger Robert Lindberg VD Skellefteå Airport.

Tidtabell 15 juli-15 augusti

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.