SAS planerar för A321LR från Stockholm

Från den 1 juni ska SAS flyga med Airbus A321LR i kommersiell trafik från Stockholm. Första destination blir enligt nuvarande planer New York och därefter Chicago men det är osäkert om och när trafiken till USA från Sverige kommer igång igen.

På grund av coronapandemin pausade SAS sina långlinjeflygningar från Stockholm Arlanda under förra året men nu finns det planer på att återuppta trafiken till USA från Sverige igen. Enligt CHECK-IN.DK planerar SAS för att från den 1 juni börjar flyga Stockholm-New York med Airbus A321LR som ett komplement till Airbus A330.

Samtidigt finns det även planer hos SAS att börja flyga med A321LR mellan Stockholm och Chicago. Den linjen ska dock startas först den 1 september och blir enligt Simple Flying den längsta flygningen med A321LR över Atlanten i år.

Den främsta faktorn till att långlinjeflygningar nu genomförs är att det finns en stor efterfrågan på frakttransporter mellan kontinenter. Airbus A321LR har dock inte samma fraktkapacitet som SAS övriga långlinjeflotta, Airbus A330 och A350, som flyger till och från Köpenhamn. Därför är det viktigt att det finns en efterfrågan bland passagerare att resa på långlinjerna som A321LR ska flyga och därav är uppstarten av långlinjerna från Stockholm fortsatt mycket osäkra även om SAS planerat in det i sitt trafikprogram.

(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.