Charterflyg till Andorra från sex flygplatser i Sverige

Researrangören Quality Travel har beslutat att under vintern år 2021/2022 genomföra ett antal charterflygningar från flera regionala flygplatser och två storflygplatser i Sverige till Andorra och Spanien.

Under sportlovsveckan år 2022, närmare bestämt den 6 mars 2022 kommer flyget som anordnas av Quality Travel att avgå från Skellefteå till skidorter i Andorra, som idag mest känt för sin otroligt fina och upplevelserika skidåkning, och Spanien. Flygningen kommer att landa på Lleida–Alguaire flygplats i Spanien.

”Vi är väldigt glada att Quality Travel väljer Skellefteå som enda avreseflygplats i norr för denna etablering. Inom vårt upptagningsområde finns många skidentusiaster som säkerligen längtar till Andorras fina skidåkning under nästa års sportlovsledighet”, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

Även på Linköping City Airport blir det charterflygningar till Andorra nästa vinter. Både den 20 februari och den 20 mars blir det avgångar till Lleida-Alguaire-flygplatsen. Samtliga flygningar till Skellefteå och Linköping kommer att flygas av Smartlynx Airlines och en av deras Airbus A320.

”Dessa avgångar har blivit enormt populära hos östgötarna och många åker tillbaka år efter år. Det är både barnfamiljer, kompisgäng och par som har upptäckt enkelheten att åka på skidresan från sin region och som har upptäckt Andorra som ett skidparadis med aktiviteter för alla i familjen”, säger Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport.

Förutom Skellefteå och Linköping kommer även Växjö och Kalmar samt storflygplatserna Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter att få charterflygningar till Andorra och norra Spanien under vintern år 2021/2022 med Quality Travel.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.