SAS: Kraftig ökning av passagerare i mars

SAS såg en ökad efterfrågan på flygresor under mars på grund av påsken och det flög 40 procent fler passagerare med bolag jämfört med februari. Det är dock fortsatt långt kvar till nivåerna från mars år 2020 som var den första månaden för SAS som pandemin påverkade i större utsträckning.

Under mars flög 310 000 passagerare med SAS, en ökning med cirka 40 procent mot februari, men nästan 70 procent lägre jämfört med samma månad föregående år. Även mars år 2020 påverkades av pandemin för SAS men inte alls i samma utsträckning som efterföljande månader.

Den ökade efterfrågan i mars för SAS ledde till en förbättring av kabinfaktorn i jämförelse med februari med 5 procentenheter till 31 procent. Fortsättningsvis är kabinfaktorn generellt sett högre på SAS skandinaviska och europeiska trafik som uppgick till 44 procent i mars, vilket är en förbättring med 2 procentenheter jämfört med februari.

”Antalet passagerare och framtida bokningar har ökat under månaden, om än från väldigt låga nivåer. Utvecklingen i efterfrågan på flygresor är helt beroende av pågående vaccinationer och att reserestriktioner därmed kan lättas och koordineras mellan länder och regioner. Trots att marknaden för flygbranschen fortsatt är utmanande, lyckades vi under månaden säkra förmånliga finansieringsavtal för kommande leveranser av flygplan från Airbus. De nya flygplanen tar oss mot en enhetlig flotta med betydligt lägre bränsleförbrukning och utsläpp,” säger Rickard Gustafson VD, SAS.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.