BRA ska flyga till Sälen – i sommar

Två tidigare vinterlinjer blir nu även sommarlinjer när BRA ska flyga till Sälen från Ängelholm Helsingborg och Stockholm Bromma mellan den 4 juli och 15 augusti.

BRA bedömer att efterfrågan på resor kommer att öka successivt och att vi har hemestertider att se fram emot i sommar då privatresenärer kommer att komma igång med resandet. Därför väljer flygbolaget att flyga till Scandinavian Mountains Airport utanför Sälen från Ängelholm Helsingborg och Stockholm Bromma under sommaren. Det blir två avgångar i veckan på vardera linje mellan den 4 juli och 15 augusti.

”När pandemin börjar klinga av kommer det finnas stor efterfrågan på semestermöjligheter i Sverige och den stora sommarsatsning som turistnäringen gör i Sälen känns klockren och kul att vara med och stötta. Vi hann bara flyga ett par månader på våra fem vinterlinjer till den nya fina flygplatsen i Sälen förra året så därför känns det extra kul att vi kan komma igång igen redan till sommaren med två av de linjerna”, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA.

På de båda linjerna blir det avgångar på torsdagar och söndagar med ATR 72-600 som har plats för 72 passagerare i BRAs konfiguration. En ATR kommer att slingas med utgångspunkt från Stockholm Bromma för att ta hand om Sälen-trafiken och därefter flyga till och från Ängelholm Helsingborg för att slutligen återvända till Bromma flygplats igen. Avgångstider från Stockholm till Sälen är klockan 09.30 och 12.00 på torsdagar respektive söndagar. Från Ängelholm Helsingborg blir det avgångstider klockan 12.55 och 15.25 på torsdagar respektive söndagar till Sälen.

”Verkligen kul att BRA väljer att lägga två nya sommarlinjer till oss. Vi har samarbetat med BRA tidigare och jag tror verkligen att vi, via sommarsatsningen, kan utveckla vårt samarbete året runt,” säger Gunnar Lenman, VD på Scandinavian Mountains Airport.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.