Air Leap flyttar flygplansunderhållet till Halmstad

Air Leap skiftade strategi under förra året för att främst trafikera Bromma flygplats istället för Arlanda. Detta medför nu att bolaget även flyttar sitt flygplansunderhåll till Halmstad City Airport som blir en mer naturlig plats för underhåll i bolagets linjenät.

Air Leap Aviation, som är den delen av Air Leap-koncernen som står för flygandet, kommer med start i maj, att flytta sin underhållsverksamhet av Saab 340 och ATR 72 från Arlanda flygplats till Halmstad. Bolaget konstaterar att det blir effektivare på flera plan och förutom de ekonomiska aspekterna även har anpassade lokaler för ändamålet och det blir färre tomflygningar till Arlanda.

”Vi är glada att få detta till stånd och diskussionerna med Halmstad City Airport som mynnade ut i ett samarbete har verkligen varit bra. Att vi dessutom stärker vår närvaro på flera sätt i regionen är ju extra roligt”, säger Jon Melkersson VD på Air Leap Aviation i en kommentar.

Eftersom merparten av Air Leaps flygningar är till Bromma och eftersom Air Halland, det kommersiella varumärket ytterligare stärker närvaron i Halland, så kommer antalet flighter på sikt öka mellan Halmstad och Bromma menar Air Leap som ytterligare en anledning till att flygplansunderhållet förläggs till Halmstad.

Air Leap är i nuläget det enda flygbolaget som trafikerar Halmstad City Airport, men under sommaren kommer även BRA att börja flyga från Halmstad till Stockholm Bromma precis som Air Leap gör. På Halmstad City Airport finns en hangar för passagerarflygplan som Skyways använde fram till sin konkurs år 2012 och därefter har även BRA använt delar av hangaren.

(Foto: Erik Glimvik)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.