BRA öppnar för bokningar och lanserar fler linjer

BRA har sedan pandemins utbrott haft den reguljära flygtrafiken pausad. Under året har BRA arbetat med att göra verksamheten mer kostnadseffektiv och flexibel. Nu står det klart att BRA börjar flyga större delen av sina inrikeslinjer huvudsakligen till och från Stockholm Bromma Airport med start den 12 maj och hemsidan är öppen för bokning.

Den 12 maj börjar BRA att flyga på fem flyglinjer från Stockholm Bromma. Det ska flygas till Malmö, Umeå, Visby, Ängelholm Helsingborg och Göteborg som före pandemin var bolagets största linjer. BRA bedömer att efterfrågan på resor kommer att öka successivt och att vi har hemestertider att se fram emot i sommar då privatresenärer kommer att komma igång med resandet. Affärsresorna bedömer man kommer att komma igång till hösten om än på en tydligt lägre nivå än före pandemin. Nu är även bolagets hemsida öppen för bokningar på linjerna som återstartar.

”Det här är en dag vi har sett fram emot länge och det vet vi att våra kunder också har gjort. Många är vi som längtat efter att träffa nära och kära, resa iväg på semester och genomföra de viktigaste affärsmötena öga mot öga och nu är det äntligen dags”, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på flygbolaget BRA.

Mellan den 28 juni och 4 juli öppnas ytterligare fem linjer varav tre går till Bromma och två av dem flygs från Visby till Göteborg samt Malmö. De övriga tre linjerna som startas i början av sommaren är Halmstad-Bromma, Kalmar-Bromma och Åre Östersund-Bromma.

”Men det är bara början! Vi kommer att öka trafiken i takt med att efterfrågan kommer tillbaka och vara flexibla och snabba med att addera linjer och avgångar för att möta kundernas behov,” fortsätter Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA, och det kan handla både om fler inrikeslinjer och nya utrikeslinjer.

BRA har sedan flera år en framstående position när det gäller hållbart resande. BRA flyger en enhetsflotta med moderna ATR 72-600, som är världens klimateffektivaste regionalflygplan, och erbjuder sina kunder att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är dessutom klimatkompenserade.

Nu höjer bolaget målen ytterligare med syfte att minska utsläppen ytterligare och dessutom snabbare än den tidigare målbilden att vara fossilfria till år 2030. För att uppnå det krävs flera saker men huvudsakligen ökad tillgång på biobränsle till lägre priser. Bolaget har också ambitionen om att vara det första kommersiella flygbolag som flyger elflygplan om ungefär fem år.

”Jag nöjer mig inte förrän inrikesflyget är helt fossilfritt och till och med miljöpartister är stolta över att resa med oss”, säger Per G Braathen, ägare av flygbolaget. Vårt fokus är att förenkla för våra kunder att göra hållbara val för sitt resande t.ex. med fossilfria bränslen.

(Foto:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.