Ny linje från Växjö med Ryanair

Den 4 juli får Växjö Småland Airport en ny flyglinje till Zadar i Kroatien med Ryanair som ska trafikera sträckan två gånger i veckan fram till slutet på oktober.

Inför sommaren lanserar Ryanair en ny flyglinje från Växjö. Med start den 4 juli ska det irländska lågprisflygbolaget flyga till kroatiska Zadar från den småländska flygplatsen. Det blir trafik på onsdagar och söndagar fram till slutet på oktober och sedan återupptas trafiken på linjen under sommaren år 2022 uppger Växjö Småland Airport i ett pressmeddelande.

”Vi är otroligt glada att Ryanair nu startar sin tredje flyglinje från Växjö Småland Airport. Detta är ett tydligt tecken på att vi är en region med goda framtidsutsikter och stor tillväxt. Kroatien är redan idag ett populärt resmål för oss i södra Sverige samtidigt som vi vet att det finns en del affärsresande mellan våra två regioner. Vi ser fram emot att få välkomna många nya besökare från Kroatien oavsett om de är här för affärer, på semester eller för att besöka vänner och familj,” säger Ulf Axelsson VD på Växjö Småland Airport.

Avgångstider från Växjö till Zadar är klockan 11.40 på onsdagar och klockan 12.15 på söndagar. Linjen ska enligt Ryanairs hemsida trafikeras av dotterbolaget Lauda Europe som har en flygplansflotta som består av 29 Airbus A320-flygplan. Förutom Zadar ska Ryanair även flyga till Alicante och Gdansk under sommaren från Växjö.

(Foto: Marvin Mutz)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.