Apollo säljer Novair

Apollo och DER Touristik säljer flygbolaget Novair till danska Jet Nordic Group som ägs av Lars Thuesen som även äger det danska flygbolaget Jettime.

Försäljningen av Novair till Jet Nordic Group bygger ett strategiskt långsiktigt och nordiskt samarbete mellan parterna, samt ger möjlighet till större och tydligare kundfokus uppger Apollo i ett pressmeddelande. Bakom Jet Nordic Group står dansken Lars Thuesen som äger det danska charterflygbolaget Jettime som bildades efter att det tidigare bolaget Jet Time A/S gick i konkurs under år 2020.

”Det här är en plan för framtiden. Vi tror att resandet kommer tillbaka starkt. Nu kan Apollo och Jet Nordic Group lägga ännu större resurser och fokus på våra resenärer”, säger Leif Vase Larsen, VD på DER Touristik Northern Europe.

Jettime, som ligger i dvala i väntan på att efterfrågan på charterresor ska komma igång igen, har en flygplansflotta som består av Boeing 737-flygplan med Novair flyger med Airbus A321neo-flygplan. Flygplansflottorna liknar alltså inte varandra men Lars Thuesen ser köpet av Novair som ett steg för Jet Nordic Group att komplettera sin närvaro, före pandemin, i framförallt Danmark och Finland med Novair i Sverige. Jettime flög även charter till och från Sverige före pandemin.

” Jag köper ett välskött flygbolag som flugit Apollos kunder i 20 år, och tillsammans med Jettimes årliga 500 000 resenärer, är våra två företag grunden för en stark, nordisk plattform att växa utifrån”, säger Lars Thuesen, som äger Jet Nordic Group.

Novair har cirka 240 000 årliga resenärer, cirka 120 medarbetare. Försäljningen av flygbolaget genomförs i augusti 2021, och Novair förblir tillgängligt för Apollo via det strategiska samarbetsavtalet.

(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.