Flygtrafiken återvänder till Torsby och Hagfors

Den 26 april återupptas trafiken på sträckan Torsby-Hagfors-Stockholm efter ett samarbete mellan Amapola Flyg, Trafikverket och de båda flygplatserna i Värmland.

Den upphandlade flyglinjen Torsby-Hagfors-Stockholm Arlanda har inte haft någon flygtrafik på över ett år men från den 26 april återupptas trafiken på sträckan igen enligt Torsby flygplats. Trafiken flögs före pandemin med två dagliga avgångar i vardera riktning varje vardag men fram till linjens vanliga sommaruppehåll i juni blir det en reducerad tidtabell som baseras på dels en enkätundersökning om flygtrafik bland lokala företagare i Torsby och dels flygbolagets logistik.

Fram till sommaren blir det på måndagar och tisdagar en morgon/förmiddagsavgång i vardera riktning medan det på onsdagar, torsdagar och fredagar blir en eftermiddags/kvällsavgång i vardera riktning. Totalt rör det sig alltså om tio avgångar i veckan på linjen som har sommaruppehåll mellan den 25 juni och 22 augusti.

Det är Amapola Flyg som ansvarar för den av Trafikverket upphandlade linjen Torsby-Hagfors-Stockholm Arlanda under perioden år 2019-2023. Det svenska flygbolaget trafikerar dock inte sträckan själva utan hyr in en Jetstream 32 från det nederländska flygbolaget AIS Airlines för trafiken till och från Värmland.

(Foto: Felix Goetting)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.