Amapola Flyg vann upphandling i Finland

Den finska staten har nu upphandlat flygtrafik på ett antal inrikeslinjer för att upprätthålla förbindelserna inom Finland trots pandemin och Amapola Flyg var ett av flygbolagen som blev tilldelade flyglinjer i upphandlingen.

Flyglinjer från Helsingfors till Joensuu, Jyväskylä, Kajana, Kemi och Karleby i Finland ska få upphandlad trafik. Det efter att det finska transport- och kommunikationsverket Traficom upphandlat flygtrafik på de linjerna för att säkerställa förbindelser inom Finland. Tre flygbolag har blivit tilldelade linjer att flyga och ett av flygbolagen är svenska Amapola Flyg.

Amapola Flyg kommer att flyga från Helsingfors till Joensuu i östra Finland med Fokker 50 medan estniska Nyx Air blev tilldelade flygningar från Helsingfors till Jyväskylä samt på linjen Kemi – Karleby – Helsingfors. Nyx Air flög under år 2020 Saab 2000 på uppdrag av Air Leap inom Sverige och det estniska flygbolaget har även en bas på Malmö Airport. Även det lettiska flygbolaget RAF-Avia blev tilldelade en linje, Kajana – Helsingfors.

Enligt Traficom ska trafiken på de upphandlade flyglinjerna komma igång runt den 19 april och då slutar Finnair att trafikera de upphandlade linjerna som de flyger idag. Upphandlingen som nu gjorts sträcker sig till den 31 december år 2021.

(Foto: Bluescan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.