Air Leap satsar vidare på lokala varumärken

Air Leap och AirGotland gick i början av mars samman med syftet att ytterligare förstärka gästerbjudandet för flygresor till och från Gotland med stark gotländsk prägel. Nu tar Air Leap nästa steg och startar upp Air Halland och Air Skåne.

I ett steg att göra sin produkt mer lokal väljer Air Leap att etablera lokala varumärken för sina flygningar till Stockholm Bromma från Halmstad och Ängelholm Helsingborg. Samtidigt väljer man att återigen dela upp linjerna och trafikera de var för sig från den 2 maj. För Halmstad-linjen blir varumärket Air Halland och för Ängelholms-linjen blir varumärket Air Skåne vilket är likt Skåneflyg som aviserat att man ska börja flyga mellan Kristianstad och Stockholm under år 2021.

När Air Leap slutar att samtrafikera linjerna, den 1 maj, kommer Halmstad-Stockholm Bromma att flygas med Saab 340 medan Ängelholm Helsingborg-Stockholm Bromma ska flygas med ATR 72. Med de nya varumärkena på plats och linjer som trafikeras var för sig blir Henrik Sköld Johansson, en välkänd lokal profil i Halland och Nordvästra Skåne ansvarig för utvecklingen av gästupplevelsen hos Air Halland och Air Skåne.

”Det ska bli oerhört spännande att få vara med att bygga upp dessa varumärken regionalt och att kunna samverka med företag, organisationer och privatpersoner i Nordvästra Skåne och Halland. Två fantastiska regioner med stor potential där såklart bra kommunikationer är oerhört viktigt för fortsatt expansion och attraktionskraft”, säger Henrik Sköld Johansson som närmast kommer från Scandic Hallandia i Halmstad där han var hotelldirektör. Sköld Johansson blev rekryterad till Air Leap av Christer Paulsson som var med och grundade Kullaflyg år 2003.

På Ängelholm Helsingborg Airport och Halmstad City Airport är man glada för att Air Leap fördjupar sin lokala förankring.

”Vi är glada över det samarbete som kommuniceras idag och ser fram emot att betjäna en ännu bättre produkt mellan vår flygplats och Bromma framöver. Personligen är jag extra förtjust i att vi på nytt får en aktör med stark lokal och regional förankring och med god insikt i våra resenärers behov och önskemål”, säger Christian Ziese VD på Ängelholm Helsingborg Airport.

”Det känns mycket bra och extra positivt att vi för första gången får ett varumärke och en produkt inom flyget som får en stark koppling till Halland. Detta kommer att stärka utvecklingen både för näringslivet och besöksnäringen såväl lokalt som regionalt,” säger Magnus Edman, VD/Flygplatschef på Halmstad City Airport.

(Foto: Erik Glimvik)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.