Wizz Air startar ny linje från Malmö

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air ser nya möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet från Öresundsregionen och Malmö Airport med en ny flyglinje till Balkanhalvön och Albaniens huvudstad Tirana.

I mitten av maj kommer det för första gången att vara möjligt att flyga direkt mellan Malmö och Tirana. Wizz Air expanderar sin bas på den internationella flygplatsen i Albanien med ytterligare ett flygplan vilket möjliggör etableringen av den nya linjen till Sverige. Lågprisflygbolaget blir ensamma om att trafikera sträckan Malmö-Tirana som blir den enda direkta flygförbindelsen mellan Öresundsregionen och Albanien uppger Swedavia.

Med start den 14 maj kommer Wizz Air initialt att erbjuda två avgångar per vecka men redan från den 31 maj utökas trafiken till tre avgångar per vecka med Airbus A320-flygplan.

Södra Sverige och Skåne specifikt har en stor andel invånare med rötter på Balkanhalvön och en betydande del av passagerarna förväntas vara resenärer som vill besöka släkt och vänner när världen öppnar upp. Albanien är också en växande turistdestination.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.