Transavia lanserar ny linje från Stockholm

Det franska lågprisbolaget Transavia France etablerar sig för första gången på den svenska marknaden med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den sydfranska staden Montpellier i sommar.

I sommar kommer det återigen att vara möjligt att flyga direkt mellan Stockholm Arlanda och Montpellier. Den 11 juni inviger Transavia France den nya direktlinjen och till den 13 augusti kommer de att trafikera sträckan Stockholm Arlanda Airport – Montpellier-Méditerranée Airport en gång i veckan på fredagar med Boeing 737 800.

Den sydfranska medelhavskusten är en populär turistdestination från Sverige och utöver svenska studenter bor ett stort antal utlandssvenskar i området. Montpellier är huvudnavet i vinregionen Languedoc-Roussillon och beskrivs som en pittoresk universitetsstad uppger Swedavia.

Linjen Stockholm-Montpellier trafikerades framgångsrikt under sommarsäsongen innan pandemin bröt ut men är nu otrafikerad och Transavia France är för närvarande ensamma om att komma att trafikera sträckan och serva regionen.

Transavia France grundades 2007 och är Air France-KLM koncernens lågprisbolag. Under 2020 öppnade man en bas i Montpellier och sedan tidigare har man baser i Paris-Orly, Nantes och Lyon. Bolagets flygplansflotta bestod 2020 av 40 Boeing 737–800 och de erbjuder över 100 destinationer från Frankrike till huvudsakligen kuststäder i Medelhavsländerna och Europa.

Transavia France kommer för första gången att trafikera Stockholm Arlanda Airport med linjen till Montpellier, men det holländska systerbolaget Transavia trafikerade Stockholm från Eindhoven innan pandemin bröt ut.

(Foto: Swedavia)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.