SAS: 89 procent färre passagerare flög i februari

Fortsatt strikta reserestriktioner under februari ledde till ytterligare minskat trafikprogram och färre passagerare för SAS som flög 20 procent färre passagerare under årets andra månad jämfört med januari.

Under februari månad flög 225 000 passagerare med SAS, en minskning med 20 procent mot januari och cirka 89 procent jämfört med samma månad föregående år. Det är alltså så att februari visade på en försvagning jämfört med januari som i sin tur minskade jämfört med december 2020.

”Reserestriktionerna fortsätter att sätta press på efterfrågan, vilket föranlett ytterligare anpassning av erbjudna destinationer och avgångar under februari. Tack vare en stark efterfrågan på frakttjänster fortsätter SAS att upprätthålla delar av sin interkontinentala produktion, vilket dock medför att den övergripande kabinfaktorn landar på låga 26 procent”, säger Rickard Gustafson, VD SAS.

Under årets andra månad fortsatte SAS att anpassa kapaciteten till en lägre efterfrågan och jämfört med januari minskade antalet tillgängliga säteskilometer med 16 procent, vilket är nästan 81 procent lägre än förra året. Som en delvis konsekvens av den minskade kapaciteten har SAS kabinfaktor på de skandinaviska och europeiska flygningarna stabiliserat sig på cirka 40 procent och även ökat med fyra procentenheter jämfört med januari uppger Rickard Gustafson.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.