Amapola Flyg tar över trafiken till Sundsvall & Örnsköldsvik

Trafikverket förlänger den upphandlade trafiken till Stockholm från Örnsköldsvik och Sundsvall men det blir byte av operatör när Amapola Flyg tar över trafiken den 1 april.

Air Leap flyger sedan den 24 januari på sträckan Örnsköldsvik-Sundsvall-Stockholm Arlanda med en rundtur varje vardag och söndagar. Trafiken utförs med en Saab 340 och är upphandlad av Trafikverket eftersom Örnsköldsvik och Sundsvall inte har tillräcklig kommersiell trafik för att uppfylla kraven som ställs för tillgängligheten.

Air Leaps avtal med Trafikverket om trafik till Stockholm från Örnsköldsvik och Sundsvall går ut den 31 mars och från den 1 april tar Amapola Flyg över trafiken på sträckan uppger Trafikverket. Avtalet med Amapola Flyg kan som längst förlängas till den 30 juni år 2021 och precis som tidigare avtal upphör den upphandlade trafiken om det finns underlag för kommersiell trafik.

Regeringen gav den 10 december år 2020 Trafikverket i uppdrag att upphandla flygtrafik i tillräcklig omfattning för att säkerställa grundläggande tillgänglighet till åtta orter i Norrland och på Gotland, och i nuläget är det Örnsköldsvik och Sundsvall som behöver ha upphandlad flygtrafik för att säkerställa den grundläggande tillgängligheten. Övriga orter har kommersiell flygtrafik till Stockholm.

(Foto: Pawel Kierzkowski)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.