BRA stannar på Bromma och börjar flyga linjetrafik i maj

BRA stannar på Bromma flygplats och planerar för trafikstart i mitten av maj. Det beskedet lämnar Per G. Braathen efter att flygbolaget inte fått vad man velat ha för att flytta till Arlanda flygplats.

Det är Dagens industri som rapporterar om att BRA bestämt sig för att stanna på Bromma flygplats. Flygbolagets ägare Per G. Braathen berättar för Di att BRA hade flyttat sin linjetrafik till Arlanda flygplats om det funnits möjligheter men dessa finns inte enligt Braathen. Bland annat rör det sig samarbete med andra flygbolag, troligen SAS, för att kunna erbjuda resenärerna transfermöjligheter på Arlanda samt slotar under morgon och kväll på Arlanda som inte varit möjligt att uppnå.

När BRA nu bestämt sig för att stanna kvar på Bromma flygplats har flygbolaget även bestämt ett datum för återstarten av sin linjetrafik. I nuläget flyger bolaget enbart ad-hoc charter och liknande med utgångspunkt från sin tekniska bas på Ängelholm Helsingborg Airport. Från den 12 maj ska däremot linjetrafiken vara igång igen med ett fåtal destinationer enligt Dagens industri. Enligt BRAs kommersiella chef Ulrika Matsgård kommer bolagets trafikstart i maj från Stockholm Bromma att inkludera linjer till Malmö, Göteborg, Umeå, Visby och Ängelholm Helsingborg med fyra ATR 72-flygplan. Dessutom kommer man att starta några fler linjer under sommaren.

Per G. Braathen uppger vidare för Dagens industri att man kan tänka sig att starta upp hela sitt linjenät under hösten efter en mjukstart under våren och sommaren.

”Vi kommer successivt öka antalet flygplan, linjer och avgångar utifrån att resandet kommer igång igen. Under hösten kommer vi som sagt öppna så många som möjligt av våra linjer från före pandemin,” säger BRAs kommersiella chef Ulrika Matsgård till flyg24nyheter.

Dock kommer det naturligtvis att finnas undantag från det tidigare linjenätet utifrån hur förutsättningarna ser ut för att driva lönsam kommersiell trafik uppger Ulrika Matsgård. Troligen är det alltså tal om att en del linjer som BRA trafikerat tidigare inte kommer tillbaka.

Sedan BRA stoppade sin linjeverksamhet under förra våren har konkurrenten Air Leap etablerat sig på Bromma flygplats och flyger för stunden från cityflygplatsen till Halmstad, Ängelholm Helsingborg, Malmö och Visby. Samtliga linjer har BRA tidigare trafikerat och avser, enligt tidigare planer, att återuppta trafiken på samtliga av dessa linjer igen.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.