Brussels Airlines återupptar linjer till Sverige

Brussels Airlines planerar för att återuppta ett stort antal flyglinjer under våren och sommar. För Skandinaviens del planerar bolaget att återuppta tre flyglinjer från den belgiska huvudstaden och två av linjerna går till Sverige.

I dagsläget flyger Brussels Airlines endast på en linje till och från Skandinavien från bolagets nav i Bryssel. Det är linjen till Köpenhamn som det finns trafik på, men under våren och sommaren planerar Brussels Airlines för att återuppta trafik på flera av bolagets linjer eftersom man förväntar sig att efterfrågan på semesterresor ska öka. Tre av linjerna som Brussels Airlines ska börja trafikera igen är skandinaviska linjer.

I mars eller april planerar Brussels Airlines för att börja flyga från Bryssel till Oslo och Stockholm Bromma igen vilket check-in.dk rapporterar om och enligt ett pressmeddelande från Brussels Airlines. I juni planerar Brussels Airlines även för att återuppta sina flygningar mellan Bryssel och Göteborg och totalt kommer bolaget att ha 78 destinationer i sitt trafikprogram för sommaren.

En linje till Skandinavien som Brussels Airlines inte kommer att återuppta är Bryssel-Billund som det inte finns något planerat startdatum för. Före pandemin trafikerade Brussels Airlines sträckan med Bombardier CRJ 900 från Cityjet men på grund av pandemin har Brussels Airlines avslutat sitt samarbete med Cityjet.

(Foto: Aero Pixels)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.