Webbinarium om flygets hållbarhetsarbete

Hur långt har vi kommit och vilka steg behöver politik och näringsliv ta härnäst? Den frågan ställer sig Transportföretagen som bjuder in till ett webbinarium om flygets hållbarhetsarbete den 8 mars.

I webbinariet som Transportföretagen arrangerar måndagen den 8 mars kommer man att titta på tre nysläppta rapporter, en europeisk och två svenska, om flygets omställning. Den europeiska rapporten presenteras av Martina Di Palma från European Regions Airline Association (ERA), och tittar på ett europeiskt flyg utan utsläpp år 2050 och vägen dit. En av de svenska rapporterna, Vägen till ett fossilfritt flyg 2045, presenteras av Maria Fiskerud klusterledare för Fossilfritt flyg 2045 mellan år 2017-2020.

Den tredje rapporten på webbinariet presenteras av Julia Hansson och Sofia Poulikidou från IVL och handlar om resultat från en ny studie om storskalig bio-elektro-jet-bränsleproduktionsintegration vid kraftvärmeverk i Östersund.

Fredrik Kämpfe, branschchef, Transportföretagen – Flyg, kommer att moderera webbinariet som startar klockan 13.00 måndagen den 8 mars och beräknas pågå till klockan 14.30. Anmälan till webbinariet görs här.

(Foto: Victoria Ström)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.