Lauda ska flyga till Kroatien från Göteborg

Ryanair planerar för en sommarbas på Zadars flygplats i Kroatien i år för sitt dotterbolag Lauda Europe och med den basen blir det bland annat en linje till Göteborg från den kroatiska kusten.

Ryanair har tidigare haft en tillfälligt sommarbas på Zadars flygplats i Kroatien, men till sommaren år 2021 ska basen som man haft där ersättas med att dotterbolaget Lauda Europe baserar minst en Airbus A320 på flygplatsen enligt Simple Flying. Trots att Lauda Europe baserar en Airbus A320 på Zadars flygplats kommer dock majoriteten av flygningarna med Ryanair till och från Zadar i sommar att genomföras med Boeing 737-800 från Ryanair samt dotterbolagen Malta Air och Ryanair Sun.

En av linjerna som dock ska flygas med Laudas Airbus A320 är Zadar-Göteborg som tidigare flugits av Ryanair själva. Lauda Europe kommer att flyga sträckan två gånger i veckan från den 3 juli med avgångar på tisdagar och lördagar.

Avgångstider till Zadar från Göteborg är enligt Ryanairs hemsida klockan 14.25 på lördagar och klockan 19.50 på tisdagar. Från Zadar blir det avgångar till Göteborg klockan 11.35 på lördagar och klockan 17.00 på tisdagar. Flygtiden är beräknad till mellan två timmar 20 minuter och två timmar 25 minuter.

I övrigt kommer Lauda Europe även att flyga från Zadar till Berlin, Düsseldorf Weeze, Krakow, Marseille, Memmingen, Paris Beauvais och Wroclaw. Lauda Europe grundades i juli år 2020 och när Ryanair lade ner det österrikiska flygbolaget Lauda, som man köpt från Nikki Lauda under år 2018, i oktober år 2020 överfördes flygplansflottan till Lauda Europe som har sin bas på Malta.

(Foto: Lauda Airbus A320 tillhörande österrikiska Lauda, Laudamotion)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.