Air Gotland blir en del av Air Leap

Air Gotland och Air Leap tar sitt samarbete för flygningar till och från Gotland ett steg längre och blir ett gemensamt bolag där Air Gotland blir varumärket och Air Leap koncentrerar sig på flygandet.

Air Gotland och Air Leap går ihop i bolaget Air Leap Scandinavia AB. Bolaget kommer på Gotland att drivas under namnet Air Gotland med avsikt att fortsätta utveckla resandet till och från Gotland utifrån regionalt fokus enligt ett pressmeddelande. Samtidigt kommer Air Leap AB Production att fortsatt stå för flygandet.

Vid vinterns nedgång av flygresor bestämde sig Air Gotland och Air Leap att samarbeta och arbeta för ”Gotlands bästa”, vilket innebar att de båda bolagen flög med samma flygplan och gör det fortsatt. Air Leap flyger i dagsläget upp till tre avgångar varje dag till Stockholm Bromma från Visby med en ATR 72-500. Detta samarbete blir alltså nu permanent.

Varumärket Air Gotland finns efter sammanslagningen kvar och garanterar det lokala arbetssättet och närheten till den gotländska marknaden. I samband med förändringen väljer AirGotlands VD Tiina Mykkänen att lämna sitt förordnande samtidigt som den tidigare Gotlandsflyg-chefen Ola Mattsson blir VD för Air Leap Scandinavia.

”Det är fantastiskt spännande att få möjligheten att leda ett nytt kommersiellt bolag som sätter fokus på gotlänningarnas och stockholmarnas behov att resa till och från ön vilket har en stor betydelse för Gotlands utveckling. Det finns få saker som är så spännande att få vara med och bidra till fler möten och upplevelser”, säger Ola Mattsson.

I det kommersiella bolaget Air Leap Scandinavia kommer, förutom Ola Mattsson, även de två grundarna av Air Gotland, Jens Harrysson och Christer Paulsson ha operativa roller. Pigge Werkelin och Michael Juniwik som också grundade Air Gotland kommer att ingå i bolagets advisory board.

(Foto: Air Gotland)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.