Januari: 96 procent färre resenärer flög med Norwegian

Norwegians trafiksiffror för januari var föga förvånande kraftigt påverkade av lägre efterfrågan till följd av reserestriktioner i Europa. Flygbolaget flög 96 procent färre resenärer under årets första månad jämfört med samma månad föregående år.

I januari flög 74 224 resenärer med Norwegian vilket är 96 procent färre än samma månad förra året. Den totala kapaciteten, mätt i tillgängliga stolskilometer, minskade med 98 procent och passagerartrafiken, mätt i intäktsbringande passagerarkilometer, minskade med 99 procent. Kabinfaktorn var på 35,9 procent, en minskning med 45 procentenheter. 

”Pandemin fortsätter att påverka verksamheten negativt och reserestriktioner gör att färre kan eller vill resa nu, men vi hoppas och tror att det kan förändras framåt sommaren. Vi gör allt vi kan för att komma ut ur reorganiseringen som ett starkare och mer konkurrenskraftigt bolag och vi ser fram emot att kunna önska fler kunder välkommen ombord framöver”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram. 

I genomsnitt hade Norwegian åtta av totalt 80 flygplan i drift i januari, huvudsakligen på norska inrikeslinjer, men också på linjer från Köpenhamn till Oslo och Aalborg. De 80 flygplan som enligt Planespotters finns i Norwegians flotta är nu uteslutande Boeing 737-flygplan.

Totalt genomförde Norwegian 96,8 procent av de planlagda flygningarna i januari och punktligheten var på 90,4 procent.

(Foto: Aeroprints)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.