TUI har landat på Scandinavian Mountains Airport

Den 14 februari var det äntligen premiär för reguljär flygtrafik på Scandinavian Mountains Airport för vintersäsongen 2020/2021 när TUI fly flög sportlovsresenärer från Göteborg till Sälen.

Vintersäsongen för Scandinavian Mountains Airport har inte varit som planerade på grund av coronapandemin. Trafiken på flygplatsen, som öppnade år 2019, har varit begränsad med endast enstaka flygningar fram tills nu. Den 14 februari genomförde TUI fly sin första flygning till flygplatsen utanför Sälen när man flög sportlovsresenärer från Göteborg till Scandinavian Mountains med en Boeing 737-800.

De kommande veckorna kommer TUI fly även att flyga Sälen-Göteborg och från Malmö samt Stockholm Arlanda till Sälen under sportloven i Skåne och Stockholmsregionen. De ursprungliga planerna för TUI flys trafik på Scandinavian Mountains Airport inkluderade även flygningar från Köpenhamn, Ängelholm Helsingborg, Växjö och Norrköping men dessa har ställts in på grund av pandemin.

Under Scandinavian Mountains Airport premiärsäsong, 2019/2020, flög både SAS och BRA till flygplatsen, men grund av pandemin trafikerar inget av bolagen flygplatsen denna vintern som det ser ut nu. SAS skulle flugit från Köpenhamn till Sälen i vinter men på SAS hemsida finns det inga planerade flygningar på sträckan den resterande tiden av vintern.

(Foto: Rob Hodgkins)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.