Wizz Air börjar flyga Sarajevo-Göteborg

Som en del av en ny bas på Sarajevos flygplats kommer Wizz Air att börja flyga till Göteborg från Bosnien-Hercegovinas huvudstad i maj.

Wizz Airs expansiva strategi under coronapandemin fortsätter. Det ungerska lågprisflygbolaget har presenterat en ny bas på Sarajevos flygplats i Bosnien-Hercegovina som blir bolagets bas nummer 41. Från och med maj kommer Wizz Air att basera en Airbus A320 på Sarajevos flygplats som möjliggör nio nya linjer från Sarajevo.

”Efter åtta års framgångsrik verksamhet i Bosnien och Hercegovina är jag glad att meddela vår andra bosniska bas blir i Sarajevo. Det eftersom vi ser potentialen och efterfrågan på dagens tillkännagivande är en indikation på vårt engagemang för Bosnien-Hercegovina och att tillhandahålla mer prisvärda resemöjligheter, samtidigt som vi följer de högsta kraven i våra hygienprotokoll”, sade Andras Rado från Wizz Airs kommunikationsavdelning under en presskonferens.

Wizz Airs nya bas i Sarajevo har ett fokus på trafik som består av att besöka släkt och vänner, en typ av trafik som inte minskat i samma grad under pandemin som exempelvis affärsresor och övrigt privatresande gjort. En linje med fokus på att besöka släkt och vänner som Wizz Air nu lanserat från Sarajevo är en linje till Göteborg. Wizz Air kommer från den 23 maj att flyga Sarajevo-Göteborg på onsdagar och söndagar. Enligt Statistiska centralbyrån bor en dryg femtedel av alla Bosnien-Hercegovina-födda i Sverige i Västra Götaland.

Förutom en ny linje till Göteborg startar Wizz Air även flygningar från Sarajevo till Köpenhamn, Dortmund, Memmingen, London Luton, Basel, Bryssel Charleroi, Eindhoven samt Paris Beauvais. Samtliga linjer kommer att flyga två till tre gånger i veckan.

Sedan tidigare har Wizz Air en bas på Tuzlas flygplats i Bosnien-Hercegovina och flyger idag mellan Budapest och Sarajevo.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.