Linköping City Airport erbjuder COVID-test innan avresa

Linköping City Airport har blivit en av få flygplatser i Europa som erbjuder resenärer att testa sig för COVID-19 på flygplatsen innan avgång. Detta som ett resultat av att flygplatsens enda flyglinje till Amsterdam och Nederländerna infört nya krav för att resa in i landet.

För att resa in i Nederländerna krävs att man uppvisar ett PCR-test och ett så kallat Rapid-antigen test som ska tas fyra timmar innan avresan till landet. Detta gäller även transferresenärer på Nederländernas största flygplats Amsterdam Schiphol och påverkar därför KLM:s linjer eftersom bolaget har sitt nav på flygplatsen. 

I Sverige flyger KLM i nuläget från Stockholm Arlanda, Göteborg och Linköping till Amsterdam och på Linköping City Airport erbjuder man nu resenärerna att testa sig för COVID-19 innan avresa i anslutning till incheckningen. Enligt flygplatsen själva är man en av få flygplatser i Europa som erbjuder testning och detta gör man tillsammans med företaget VacciNova. Testet som utförs på den östgötska flygplatsen är ett Rapid-antigen test där svar erhålls inom 20 minuter. 

Alla resenärer som vill utnyttja möjligheten att testa sig för COVID-19 före avgång till Amsterdam på Linköping City Airport ska anmäla sig dagen innan avresa. Vidare gäller att resenärer som ska testa sig ska komma i god tid till flygplatsen före avresan för att hinna med testningen innan incheckning uppmanar Linköping City Airports VD Camilja Lejon på flygplatsens hemsida. 

(Foto: Skistar)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.