SAS och Apollo förlänger samarbete i rekordstort avtal

Mitt under pandemin fördjupar SAS och Apollo sitt samarbete om charterflyg i ett avtal som täcker tre sommar- och tre vintersäsonger fram till år 2024, med möjlighet till ytterligare två års förlängning till år 2026.

Samarbetet med Apollo är SAS största avtal med en charteroperatör och kontraktsvärdet uppgår till cirka 3,4 miljarder SEK för de tre första åren. Avtalet innebär att SAS förblir huvudpartner för Apollos charterflygningar från Skandinavien under avtalsperioden. SAS kommer att flyga Apollos kunder till och från 24 orter i Sverige, Danmark och Norge till 51 destinationer runt om i Europa.

”Vi är otroligt stolta över vårt långa samarbete och glada över det nya avtalet med Apollo. Chartersamarbeten är en viktig del i vår strategi att säsongsanpassa kapacitet och det nya avtalet med Apollo är ett kvitto på att SAS är en uppskattad samarbetspartner. I takt med att vaccineringarna nu fortskrider ser vi fram emot att återigen ha möjlighet att resa friare”, säger Markus Ek, global försäljningschef på SAS.

Stora delar av charterproduktionen kommer att flygas med Airbus A320neo som har plats för 180 passagerare och har SAS nya design såväl inuti kabinerna som utvändigt. SAS har under de senaste åren förnyat sin flotta med bland annat A320neo och bytt ut äldre plan mot nyare, med mer bränslesnåla motorer och därigenom minskat utsläppen av koldioxid.

”På Apollo ser vi ljust på framtiden och vi är övertygade om att resandet snart kommer igång igen. Därför känns det väldigt positivt att vi nu har gjort ett avtal med SAS som säkrar vårt samarbete flera år fram i tiden. SAS fokus på hållbart resande, leveranssäkerhet och många helgavgångar gör att vi på Apollo tryggt kan fokusera på det vi gör bäst; att skapa riktigt bra semesterupplevelser för våra kunder”, säger Leif Vase Larsen, nordisk VD för DER Touristik Nordic AB.

(Foto: Apollo)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.