Privata aktörer vill ta över Bromma flygplats

Statliga Swedavia anser att det inte går att affärsmässigt driva Bromma flygplats längre och därför har flygplatsens framtid återigen blivit osäker. Nu finns det dock privata aktörer från den svenska flygbranschen som vill ta över driften av Stockholms cityflygplats från staten.

I mitten av september förra året kom Swedavia med besked att man inte ser det som affärsmässigt möjligt att driva Bromma flygplats vidare. Det statliga flygplatsbolaget ser möjligheten att lägga ner Bromma flygplats om man säkrar framtida utvecklingsmöjligheter för Arlanda. Tidigare har även BRA, som dominerat Bromma tidigare, sagt att man kan tänka sig att flytta till Arlanda flygplats om Bromma läggs ner.

Det finns dock ett nytt initiativ som vill ta över driften av Bromma flygplats när Swedavia ser det som möjligt att lägga ner flygplatsen som kan förändra förutsättningarna. ACR som bedriver flygtrafikledning på 17 flygplatser i landet vill tillsammans med en del andra svenska företag och organisationer inom flygbranschen ta över driften av Bromma flygplats.

En citynära flygplats, en viktig flygplats för hela landet och möjligheten att ha det första navet för elflygplan i framtiden på Bromma är några orsaker som tidigare nämnts som motivering för att Stockholms cityflygplats behålls även i framtiden.

Hur detta kommer att påverka regeringens beslut om Bromma flygplats framtid återstår att se.

(Foto: Peter Phillips)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.