Qantas – världens säkraste flygbolag

AirlineRatings.com har återigen sammanställt listan över världens säkraste flygbolag och för år 2021 rankas Qantas som världens säkraste flygbolag medan SAS hamnar på plats 16.

Utifrån antal olyckor, incidenter och granskningar gjorda av luftfartsmyndigheter har AirlineRatings.com sammanställt en lista över världens säkraste flygbolag år 2021 vilket CNN rapporterar om. Det säkraste flygbolaget enligt AirlineRatings.com var år 2021 Qantas som även fått titeln som det säkraste flygbolag år 2014-2017, 2019 och 2020. Undantaget år 2019 kunde AirlineRatings.com inte avgöra vilket som var det säkraste flygbolaget och därför utnämndes inget enskilt flygbolag till världens säkraste.

Årets och förra årets rankingprocess har förbättrats jämfört med tidigare år och inkluderar även faktorer som den ekonomiska situationen för flygbolaget, pilotträning, bolagskultur och ålder på flygplanen. Vidare har AirlineRatings.com i år lagt till parametrar som mutanklagelser och falska pilotlicenser.

Enligt AirlineRatings.com redaktör Geoffrey Thomas har pandemin påverkat hur resenärer ser på flygbolagens säkerhet och att det är ett större fokus på flygbolagens säkerhet nu jämfört med tidigare, även på områden som inte är kopplade till pandemin.

Bakom Qantas återfinns Qatar Airways och Air New Zealand som världens säkraste flygbolag år 2021. Det första europeiska flygbolaget på listan är British Airways på plats 10 och på plats 16-19 finns SAS, Finnair, Lufthansa och KLM. SAS tappar två platser jämfört med år 2020 då man placerade sig på plats 14.

Världens säkraste flygbolag år 2021:

Källa: AirlineRatings.com

(Foto: Qantas)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.