Air Leap planerar för expansion på Bromma

BRA kan tänka sig att flytta till Arlanda och klara sig utan Bromma flygplats. Konkurrenten Air Leap planerar däremot för en expansion på Bromma i vår, med de fördelar som cityflygplatsen har jämfört med Arlanda, i åtanke.

Under sommaren år 2020 introducerade Air Leap trafik till sex destinationer från Stockholm Bromma, Visby, Ängelholm, Halmstad, Malmö, Göteborg och Ronneby med flygplanstyperna ATR 72-500, Saab 2000 och Saab 340. Just nu trafikerar bolaget inte Göteborg och Ronneby på grund av pandemin men framöver vill Air Leap utöka sin närvaro på Stockholms cityflygplats.

Air Leap lyfter fram flera fördelar med Bromma flygplats som gör att man vill använda sig av flygplatsen istället för Arlanda flygplats. Bromma har i jämförelse med Arlanda en betydligt kortare transfertid genom terminal. Med endast handbagage är genomströmningstiden från flygplanet tills man kliver på flygbussen eller sitter i taxi, fem minuter. Under icke högtrafik tar bilresan in till city 15 min. Som alternativ till dessa färdmedel finns också nu miljövänliga tvärbanan med station Bromma flygplats uppger Air Leap.

Med de fördelar som Air Leap ser med Bromma så planerar bolaget nu för att öka turtätheten på befintliga linjer och samtidigt lansera nya destinationer från Bromma flygplats. Starten för expansionen ska enligt ett pressmeddelande ske från april.

”Under hösten fram till andra vågen av COVID-19 såg vi en stor tillväxt av passagerare på våra linjer till och från Bromma. Vi tar nu nästa steg i vår utveckling av Bromma Flygplats och planerar från april en kraftig expansion med högre turtäthet och fler destinationer, både norr och söderut. Vi tror på Bromma Flygplats som en viktig del av svensk infrastruktur och ser det som en nationell angelägenhet att upprätthålla ett gott trafikutbud på Sveriges tredje största flygplats”, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Air Leaps planerade expansion signalerar att man är redo att ta upp kampen om passagerarna till och från Bromma flygplats med BRA som planerar att återlansera sin reguljärtrafik under det första kvartalet i år. Samtidigt har BRAs ägare Per G. Braathen gjort klart att BRA kan tänka sig att flyga till och från Arlanda med de rätta förutsättningarna för detta om ett beslut kommer att lägga ner Bromma flygplats.

(Foto: Erik Glimvik)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.