Nu kan researrangörer sälja sina överblivna stolar

Fram tills nu har researrangörer haft begränsade möjligheter att sälja individuella stolar i flygplan som de inte sålt i paketresor. Företaget CitizenPlane har dock en tjänst som för samman researrangörerna med de tomma stolarna med över 120 resebyråer som ökar möjligheten att få alla stolar ombord sålda på flygplanet som man använder sig av.

CitizenPlane (CP) är ett franskt ”start-up” företag som grundades år 2018 och erbjuder researrangörer och charterflygbolag ett verktyg som gör det möjlighet att sälja enstaka stolar ombord på flygplan som de inte har sålt i större block eller paketresor. CP säljer inte stolarna som finns kvar utan är istället en förmedlare mellan researrangörer och potentiella resenärer via 120 online-resebyråer och sökmotorer. En del är välkända som Skyscanner, Momondo, Kiwi.com Lastminute.com och Travellink. Tack vare den stora utbredningen till distributionspartners har konsumenter lätt tillgång till allt som Citizen Plane erbjuder. Under år 2021 kommer dessutom eTraveli Group och dess välkända varumärken Flight Network, Gotogate och MyTrip.com att gå med i listan över partners. Samarbetet med den svenska koncernen kommer innebära att CitizenPlane intensifierar sin distribution i Norden, i Europa och världen över.

”Det här är en revolutionerande lösning eftersom researrangörer hittills har haft en mycket begränsad möjlighet att kunna sälja enstaka stolar på flygplan som de inte sålt som delar av paketresor”, säger Freek Veldman VP Business Development på CitizenPlane. ”Tack vare oss kan researrangörer och charterflygbolag dessutom samarbeta med många försäljningsförmedlare utan att ingå separata avtal och/eller tekniska integrationer med dem”, tillägger han.

CP samarbetar redan med över 300 stora och små researrangörer i över 30 länder, inklusive Apollo, Grecos, FTI, HotelPlan och Oasis Tours. Charterflygbolag kan också använda CP-plattformen för att öka antalet försäljningskanaler och för att nå ett mycket större antal potentiella passagerare, uppger CitizenPlane. Sedan starten har företaget sålt över 200 000 biljetter i över 120 länder.

Hur fungerar det med CitizenPlane? Det första steget är att registrera sig på plattformen här. ”Vi erbjuder tre former av samarbete”, förklarar Freek Veldman. ”Först kan researrangören mata in platser i systemet manuellt, helt enkelt ange i formuläret på vår plattform, från var och till samt när planet flyger, antalet platser och dess pris. För det andra kan partners också fylla i ett kalkylark med samma data och skicka det till oss. För det tredje kan vi skapa en API-integration mellan våra bokningssystem. Researrangörer föredrar de två första sätten, medan det tredje bara kan användas av de största researrangörerna” tillägger Veldman.

Registrering på CitizenPlane och samarbetet är gratis. CitizienPlane tjänar en rent prestationsbaserad provision på sålda biljetter, något som adderas till priset från researrangören.

”Med sommaren 2021 som förhoppningsvis upplever en enorm återupplivning av efterfrågan på fritidsresor, är CitizenPlane väl positionerat för att stödja sina partners att sälja alla sina stolar” avslutar Freek Veldman.

Artikeln är i samarbete med CitizenPlane.

(Foto: piviso.com)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.